E-mail mijinfo@degeusinternet.nl Bel mijTel: 06-55824052
Zoeken
Menu

Gratis CMS

Wat is het verschil in beveiliging met een gratis CMS?

Niemand kan absolute beveiliging garanderen. Zelfs banken en de overheid niet, dus zo ook de bouwers van een gratis CMS of wij van MaxiCMS niet. Er zijn echter wel grote verschillen tussen systemen, zoals een gratis CMS en MaxiCMS. Hieronder een aantal voorbeelden:

Broncode

Als een hacker de broncode van een compleet CMS tot zijn beschikking heeft, wat met een gratis CMS het geval is, kunnen beveiligingslekken veel makkelijker worden gevonden. Hackers kunnen namelijk de volledige broncode van het gratis CMS downloaden en op hun gemak naar een beveiligingslek zoeken. De broncode van MaxiCMS is niet openbaar, wat het lastiger maakt voor hackers.

Grote aantallen

Omdat een gratis CMS vrij te downloaden is, wordt deze veelvuldig wereldwijd ingezet. Dit heeft echter als nadeel dat een hacker door het ontdekken van één fout al toegang kan krijgen tot tienduizenden of zelfs honderdduizenden websites tegelijk. Dit maakt het voor een hacker veel aantrekkelijker om een gratis CMS te kraken dan een betaald CMS zoals MaxiCMS, waarbij de aantallen beduidend lager liggen.

Aanvullende modules

Vrijwel elke website heeft wel een extra module, voor bijvoorbeeld een Fotoalbum, Contactformulier of Zoekbox. Een webdesigner die een module voor u installeert op een gratis CMS kan helaas meestal niet inschatten of deze module ook met betrekking tot beveiliging goed in elkaar zit. Het is dus mogelijk dat het gratis CMS in eerste instantie geen beveiligingslek bevat, maar een hacker door een slecht beveiligde module alsnog toegang krijgt tot al uw gegevens en heel uw website.

Een webdesigner kan vaak niet zien of een module is ontwikkeld door een beginneling of een doorgewinterde programmeur die op de hoogte is van alle moderne beveiligingseisen.

Bij MaxiCMS zijn al onze aanvullende modules ontwikkeld door ons team in Nederland. Onze modules worden ook onderworpen aan periodieke beveiligingscontroles door externe specialisten.

Updates

Helaas wordt een website met een gratis CMS vaak nog aangeboden zonder onderhoudscontract. Hierdoor zijn veel websites niet up-to-date en vatbaar voor beveiligingslekken. Bij een licentie voor MaxiCMS 4 (Cloud-versie) is onderhoud altijd inbegrepen. Zie ook het kopje "Waarvoor heb ik een onderhoudscontract nodig?”.

Wat zijn precies de consequenties als uw website wordt gehackt?

Als uw website wordt gehackt, betekent dat meer dan dat uw website even niet bereikbaar is. Hieronder een aantal korte voorbeelden:

  • U en uw bezoekers kunnen worden geïnfecteerd met een virus.
  • Privacy gevoelige informatie zoals inloggegevens kunnen worden buitgemaakt.
  • Het kan zijn dat uw bezoekers worden doorgestuurd naar "ranzige” websites.
  • Google blokkeert al het verkeer naar uw website.
  • Onverwachte kosten, omdat iemand uw website moet repareren.
  • Het kost een hoop tijd, energie en ergernis als uw website is gehackt.

Hoezo is MaxiCMS gebruiksvriendelijker dan een gratis CMS?

Door de modulaire opzet van MaxiCMS, ziet u in het beheer gedeelte van het CMS alleen de opties die u écht nodig heeft en wilt gebruiken. In een gratis CMS zitten vaak teveel opties waardoor u eenvoudig het overzicht kunt kwijtraken. Daar zult u bij MaxiCMS geen last van hebben.

MaxiCMS is volledig in het Nederlands, met een uitgebreide handleiding en gratis helpdesk. Wilt u het met eigen ogen zien? Neem dan contact op voor een vrijblijvende demonstratie.

Waarom heb ik een onderhoudscontract nodig?

De moderne techniek van browsers, servers, bezoekers, zoekmachines en hackers is permanent in ontwikkeling. Daarom is het goed om daar snel op in te spelen, zodat iedereen uw website goed kan bekijken, u goede resultaten behaalt in zoekmachines en zo min mogelijk vatbaar bent voor hackers.

Beveiligingslekken in betaalde - en gratis CMS-en worden natuurlijk zo snel mogelijk gedicht. Maar om gebruik te kunnen maken van die nieuwe beveiligingen moet uw website wel worden voorzien van de laatste updates. Hiervoor heeft u een onderhoudscontract* nodig.

MaxiCMS gaat nóg een stapje verder dan alleen onderhoud. MaxiCMS draait in de Cloud, wat betekent dat u altijd de laatste versie heeft. Zodra er een belangrijke update is, wordt deze direct geïnstalleerd op onze Cloud-servers, zodat u altijd up-to-date bent. Met een traditioneel onderhoudscontract wordt er bijvoorbeeld elke maand of elk jaar een update geïnstalleerd. Bij MaxiCMS gebeurt dat direct nadat een belangrijke update is uitgekomen.

* Zorg dat u een onderhoudscontract afsluit bij een bedrijf met een gespecialiseerde programmeur. Als er dan iets misgaat tijdens de installatie van een update, kan er direct worden ingegrepen. Het komt namelijk vaak voor dat een module bijvoorbeeld moet worden vervangen, omdat hij niet compatibel is met de nieuwe versie van het CMS.

Wat is het verschil in zoekmachine optimalisatie met een gratis CMS?

Tijdens de ontwikkeling van MaxiCMS is direct rekening gehouden met de best mogelijke zoekmachine optimalisatie. Hiervoor zijn geen ingewikkelde extra modules nodig, zoals vaak bij een gratis CMS. Naast de zoekmachine-vriendelijke technieken die in MaxiCMS zijn verwerkt, staan er op verschillende plekken korte tips.

Vergelijk alle CMS pakketten

Informeer naar de mogelijkheden

De koffie staat klaar in BoekelDe koffie staat klaar

Terug naar boven